Odemykání Jizery 2016

Odemykání řeky Jizery na Žluté plovárně

Tak jako každý rok i letos pro všechny vodáky odemkneme řeku Jizeru. Naše tradiční vodácká akce letos proběhne 2. dubna 2016 od 10:00. Ukuteční se jako každý rok na Žluté plovárně na Malé Skále. Čekat vás tu bude bohatý doprovodný program.

Program pro širokou veřejnost bude připraven od 10:00 do 16:00 hodin. Těšit se můžete řadu atrakcí a aktivit - například pohádková cesta na hrad Pantheon, kde jsou pro děti připravená různá stanoviště s všemožnými úkoly, které musí splnit. Cesta je zakončena nádherným výhledem na Maloskalsko z hradu Pantheon. Pro děti, které již pohádkovou cestu splnili a chtějí si ještě užít zábavu bude na Žluté plovárně připravena řada sportovních atrakcí, dětský koutek... Návštěvníci se mohou občerstvit v plovárenském bufetu.

Celá akce vyvrcholí již tradičním, každoročním závodem na lodi a koloběžce pro dvojice. Startujeme v 14:30 na Žluté plovárně. Závodníci vyráží na kanoi po proudu řeky Jizery až do nedalekých Křížek, kde si v našem Penzionu vymění loď za koloběžky a vydávájí se zpět po cyklostezce Greenway Jizera. Pro vítěznou dvojici je připravena hlavní cena v podobě sudu piva. Registrace do závodu je možná po celý den akce před závodem, nejpozději však 30 minut před startem závodu, který proběhne v 14:30.

K dispozici bude všem návštěvníkům půjčovna lodí a koloběžek. Půjčit si můžete kanoe, rafty i kajaky a pokud to počasí dovolí, nebo patříte mezi otužilce, můžete si vyzkoušet i jízdu na oblíbeném paddleboardu. Půjčovna koloběžek vám bude také k dispozici.

Na setkání se těší tým SUNDISK Family a provozovna Žlutá plovárna!

Harmonogram akce:

10.00

Začátek programu: pohádková cesta na Pantheon

14.00

Slavnostní akt odemčení řeky Jizery pro sezónu 2016

14.30

Start závodu dvojic Žlutá plovárna – Penzion Křížky na lodi a zpět na koloběžce o sud piva

15.30

Vyhlášení závodu a soutěží

16.00

 Zakončení akce

Plakát akce: 

 Plakát na odemykání řeky Jizery 2015

Jak to vypadalo loni?

Pozvánka a aktuální informace k Odemykání Jizery 2017.


Pro zakoupení vybavení a dárkových poukazů navštivte náš eshop.        eshop